Korak do zdravlja by Arsen Miletić

Go down

Korak do zdravlja by Arsen Miletić

Komentar  Emily on Fri Jan 04, 2008 2:11 pm

Narod kaže da je čistoća pola zdravlja. Nažalost, prljavština i mikrobi prijete s poda, iz zraka, sa životinja. IZ ZARAŽENIH LJUDI.

Zrak unutar autobusa zasićen je ispljuvcima gnojnih angina, a rukohvate je odbojno uopće dirati. (Pogled kroz mikroskop vjerojatno bi otkrio šaroliko društvo loših namjera.)

Dodiri poznatih i nepoznatih osoba pravi su ruski rulet. Zamislite samo koliko bakterija razmijenite običnim rukovanjem, a koliko pri oštrijem verbalnom duelu „licem u lice“.

Što kažete na iskašljavanja s lijeve i desne strane, kada bespomoćno stojite u gužvi i ČEKATE DA SE PLUĆNI SADRŽAJ NEZNANACA SLEGNE U VAŠ DIŠNI SUSTAV?

Opcija ima nekoliko: tuberkuloza iz kavernama razorenog plućnog krila, zanemarena kronična infekcija ili rak pluća, koji upravo razgrađuje preostale stanice zdravog tkiva. Pa onda bezobzirna djeca, puna streptokoka, koja su preživjela prvi udar bolesti. Ne bih se čudio da u tom grotlu zvizne i koja ameba, skakutava uš ili glistica iz rascvjetanog čmara.

Bijeg iz pakla nesretnika sa zanemarenim zdravljem (u kojima i oko kojih sve bukti od aktivnosti) nije lako izvesti. Ogranci neodgovorne mase raspoređeni su na ključnim lokacijama. Slaba higijena caruje i PRAVO JE ČUDO DA JE ITKO ZDRAV.

Promislite samo što se kuha u karijesima vama drage osobe! RAZMJENA SLINA ZNAČI I RAZMJENU BAKTERIJSKOG MATERIJALA. A što kažete o djeci, koja ruju po pijesku, punom pseće mokraće? (Nađe se i koji tvrđi komad, istisnut iz debelog crijeva.) I onda kopaju po nosu ili oblizuju prst. Možda i miješaju čokoladicu po rukama, sve dok se kakao masa ne sjedini s pijeskom i dodacima. Kako to prija! Trakavica više-manje, zašto bi se opterećivali sitnicama? Ah, kada bi sve bilo tako lijepo i jednostavno...

Pune bolnice svjedoče o mnogočemu. Netko pojede amalgamsku plombu, nekome petarda isprazni očnu duplju, nekome kamatari počupaju nokte, a neki vrište dok im razbijena pivska boca strši iz solidnih masnih naslaga. Ups, JOŠ JEDNA PRESJEČENA CRIJEVA. Možda ipak glavninu problema stvara nizak stupanj unutarnje i vanjske čistoće. Dakle...

Moram priznati, spomen čistoće razgaljuje mi srce. Varekina i Domestos! Analiza sređenog poda pokazuje samo leševe groznih bića. Pa tepisi bez grinja... Pa moljci i muhe, koji se žilavo koprcaju u smrtnom hropcu. Razgrađuju se naočigled. Likvidacija bez prljanja zidova.

Onda još miris ljubičice. Rekao bih da budi inspiraciju na svim poljima. Možda još važnija je briga o čistoći unutar organizma. Kada ste zadnji put sredili stanje u crijevima? Prastare zalihe, slijepljene po stijenkama, IZ KOJIH VIRI KOLONIJA SVJEŽIH POLIPA. (Možda kakva kratka rektoskopija?) A zagađene krajnike ružno je i vidjeti. Opća opasnost u punom smislu riječi! Još nešto, pročišćavate li nos BENIL kapima ili dozvoljavate slijeganje smeća u pluća? Mislite li na povremene analize organa, potencijalnih žarišta raka? (CT je zakon!) Brine li vas neukost naroda, koji se guši u smradu svih vrsta (kapula, češnjak, kuga, raspadajuće metastaze), a POSLOVIČNO IZBJEGAVA NEOPHODNE DEZINFEKCIJE? Ako već ne trgnete povremeno koju preventivnu tableticu, nadam se da makar osiguravate dovoljno LGG-a iz jogurta za svoja problematična crijeva. Zar je uopće bitno što LGG vade iz mrtvaca?

ritelefax.hr

Interesantan text...nije za ljude sa slabim zelucem, al odrazava sliku nase stvarnosti u cistom, izvornom obliku!!! Very Happy
avatar
Emily
Aktivan clan
Aktivan clan

Broj komentara : 119
Age : 35
Location : Zenica
Registration date : 2007-12-27

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Korak do zdravlja by Arsen Miletić

Komentar  Mario on Fri Jan 04, 2008 5:59 pm

uuu pa po ovome trebamo napraviti izolovani prostor i zivjeti sami hehe.... Najveca kompanija za proizvodnju tonera za stampace ima prosoriju koja je najcisca na svijetu. cistoca je kategorije 10 tj ima 10 cestica necistoce na 1m kubni.
Pa samo koliko se bakterija prenese jednim poljupcem ali ljudi se opet ljube Very Happy
avatar
Mario
Admin

Broj komentara : 420
Age : 30
Location : Zenica
Registration date : 2007-12-21

Vidi profil korisnika http://zeraja.bosnianforum.com

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu